Monday, April 25, 2011

AkuMalasNakMenulis

JOM STUDY 

Study Study Study....
Until Nxt Rumblin' Ciao....

Saturday, April 23, 2011

Sabtu yg...mengguruhkan?

Hari ni lepak dekat fac...bajet nak setelkn RM...huhuhuhu...tgk la setel ke idok. InsyaAllah setel la kot dr aq duk dkt umah mengular smbil tgk "The Mentalist" huhuhuhhu....and it is raining now....i guess I'm stuck here...well...let's get on with it....

Org slalu tanye aq;
.
Kenape ko suke tgk Wrestling?

Kenape aq suke tgk wrestling? Entah? Sebab aq dari kecik dah tgk wrestling kot? Hmmm...aq masih ingat lagi kenangan aq bersama arwah ayah aq...time tu aq tadika kot..aq tak ingat sgt..tapi ape yg aq ingat aq dengan arwah ayah aq sedang menonton Ricky "The Dragon" Steambot menuju ke gelanggang (Time ni aq tak tau sape die sebenarnye, 20 years later baru aq tau)..dengan berpakaian kostum naga...sambil membawa sebatang jamung (betul ke jamung? aq nak kate die bwk torch. jamung tu torch la kan? ke obor? Obor tu bukan cm sukan olimpik ke? AAhh.. biau la). Die (Ricky tu la) naik ke gelanggang dan trus menaiki turnbuckle (alah yang dekat sudut2 gelanggang tu. Yang org slalu org panjat2 tu) dan trus mengembuskan (minyak kot?) api bagaikan naga yang garang. Time tu bak kate org putih, I am hooked with professional wrestling. 

Ni lah die pakcik Ricky tu...
Aq selalu dengar org tnye kt aq..kdg2 smpai dah malas nk ckp dah...."Npe ko tgk wrestling? Sume tu tipu je"   tak pon "Ko tgk tu?? Nampak sangat menipunye...pukul pakai kerusi tak mampos plak org tu" tak pon "Aq dah agak dah pasni die mesti (watever yg wrestler tu tgh buat) bla bla bla...aq dah bleh predict dah..."
Slalu aq diam je...malas nk layan..tp kalo ade org2 camtu yg bace blog aq ni..here's my freakin' answer...

IT'S CALLED SPORTS ENTERTAINMENT DAMMIT!

Name pon entertainment..so wat do you expect? Mesti la ade storyline...ade konflik...kalo tak bosan la! Please note eh...wrestler2 ni diorang bekerja every damn week of their whole working period while travelling states to states performing in attendance of thousands of people. Diorang takde off season cam atlet2 yang lain. And don't think what they're doing is easy....bayangkn you have to convince thousands of people that you're fighting with the other guy and at the same time trying not to get yourself and your opponent hurt badly.  It's not easy to hurt someone but it's harder to make it look like you hurt someone but actually you aren't. 

And yess...Pro Wrestling is Fake but that does not mean that we cannot enjoy it right? I mean half of what you watch in television is fake.....lagi la skang ni musim citer hantu tah hape2. Senjakala la, Karak la ape lagi Momok lagi la..ape macam tah lagi. Tu tak fake ke tu? Tanye la setiap peminat wrestling sejati...most of them akan cakap yg diorang dah lame tau wrestling ni fake dan itu membuatkan wrestling ni lebih enjoyable dan seronok ditonton. 

I mean bukan sume wrestler best..ade gak yang x best. Cam player bola pn ade gak yg tak terer kan? Same la cam wrestler pon. Mane yg korang nmpk sgt fake tu adalah contoh2 wrestler yg tak terer. Haaa...mane yg korg tgk cam real je tu adalah contoh wrestler yg terer...haaa 

Shawn Michaels..die seorang legend!
The Great Khali..badan je besor tp hampeh!

Haa..ape lagi la aq nk merepek ni..hmm...nanti la...mood ilang plak.

Until nxt rumblin' ciao!

Rey...Godzillario??



Sunday, April 17, 2011

Ahad Yg Menenangkan

Wahhh..lepas makan makanan yang dimasak oleh ibundaku terchenta paler otak ku sgt la aktif utk menulis. Wakakaka...sungguh tidak ku sangka...entry aq terdahulu telah mebuahkan rase tidak puas hati sekumpulan kumpulan (betul ke ni?). Dan terjadilah perdebatan (ade ke?) demi menegakkan (jgn pk laen!) benang masing2. Wateverlah..senang cite..pada kumpulan yg terasa tu, aq ckp skali lagi aq tulis tu berdasarkan ape yg aq lihat dan tonton di kaca televisyen. Dan aku dapat sume ni hasil cetusan idea dari watak lakonan Neil Patrick Harris, Barney Stinson from an American tv show How I Met Your Mother season 4 eps07 "Not a fathers Day". Kalo nk kepastian bleh la google or youtube or tgk dlm lappy aq pon boleh. What I can assure you is I wrote that piece NOT solely based on you guys. BUT I still want to say this (I am not admitting that I am wrong cause I'm not) I am sorry if I have offended you guys. 
I really Mean it. honestly.
Ni la Mamat nye

Okay and that's that...moving on.

So just I had watched the Movie Marley and Me. I honestly thought it was a comedic movie. Well it does have some comedy scene but it's NOT! Why did I thought that? Because Owen Wilson was in it! It was a good movie and I'll tell you I was crying my eyeballs off (and I dont cry easily). Seriously....sangat sedeyyy.....huuuuu...I reccomend you to check it out. Nak tau? Marley & Me was placed #5 in the poll of 20 movies that makes men cry. So tak hairan la kalo aq nanges time tgk citer ni. Huhuhuhuhu....


Ni la movie nyer...tgk la...x rugi..leleh wa ckp luuu...
And ape lagi? hmmmm..tah lah..idea ilang dah nnt lah..huhuhu

Until nxt rumblin', ciao.

Tempoyaakkk

Thursday, April 14, 2011

Khamis yang...memalamkan??

Dah lame aq tak menulis dan dah agak lme jugak aq tak on9 mahupun 0ntime. Minggu ni mmg aq isytiharkan minggu malas bg aq. Sangat malas aq nk pegi klas. hmm...aq dah lame tak merapu...skang aq nak merapu pasal satu bende yg aq dah lame perasan, dah lame ketahui tapi aq tak tahu ape name fenomena tuh. Tp dengan pengamatan daripada pervert no 1 di dalam dunia telebesen, Barney Stinson....aq telah mengetahui ape name fenomena yg aq nk rapu kan nih....fenomena ini dipanggil sbg.....THE CHEERLEADER EFFECT

Mesti korg tertanye2 "ape bende tuh?" Wakakaka..THE CHEERLEADER EFFECT ialah.....errmmm...biar aq terangkn ape cheer leader tuh. Cheerleader dalam bahasa ibundanya ialah Kumpulan Penyorak. Ala cam slalu korg tgk dlm citer2 omputeh tu..kat Malaysia ni pon kdg2 ade. Diorang ni terdiri daripada gadis2 yang usually pandai gimnastik, ade rupe dan almost 70% dari mereka2 berambut blonde. heheh...ok lah..pastu selalunye, gadis2 ni akan berada dalam satu kumpulan. Makan same2 tido same2 kdg2 berak pon same2 kot, wakakakakaka. And almost usually they're all kind of like popular la....satu sekolah kenal.

Contoh awekz cheerleaders..huhuhu


Kay, back to the main point apekebende la THE CHEERLEADER EFFECT nih? Haa...THE CHEERLEADER EFFECT ni bila dimana sekumpulan gadis nampak hot TAPI hanya bila diorang bersama2 group diorang. Haa....cm aq ckp tadi utk mengekalkan status "Hot" diorang tu, diorang akan hanya bersama group2 diorang dan diorang takkan..and I quote..TAKKAN lepak or hang out or pape lah pon dengan group of people yg bukan group dgn diorang. Kalo ade pon on special occasion la cam kenduri ke ape ke..huhuhuh

Aq telah merumuskn...bhw cheerleader's ni...ade 2 jenis.
                          1. Jenis pemerintahan Queen Bee
                          2. Jenis Pemerintahan Demokrasi 
hahahaha...

Kategori Pemerintahan Queen Bee
Kategori Pemerintahan Queen Bee ni cm name nye..berpaksikan seorang gadis yg sama ada die tu popular, hot or both. Meaning die adalah tunjang kepada Cheerleader jenis ni dan kalau die takde, satu group tu takkan ade. Haaa.....dan secara tak langsung sama ada Queen bee (Gadis yg plg hot dlm group tu) tu sedar atau tidak akan mengawal semua tindak tanduk kumpulan tersebut. Contoh paling baik adalah.......heheheheh...PCD. Bukan Pak Cik Din tp Pussycat Dolls! Haa...kn satu dunia terpegun dgn bakat penyanyi utama dia Nicole Sherzinger..yang menempel ramai2 mane org pedulik pon..wakakakaka

Nicole Sherzinger 3 dari kanan. Yg lain mampuih aq tak kenal. wakakakaka
Kategori Pemerintahan Demokrasi

haa..yang jenis ni laen sket. Die kdg2 ade leader die, kdg2 takde, kdg2 tu tukar2 leader, kdg2 ade lebih dr sorang leader..heh confusing! wakakakaka. Unlike Pemerintahan Queen Bee tu tadi, diorang ni boleh berdiri sendiri tanpa kehadiran ketua2 diorang. Wakakakaka. Diorang jugak terdiri dari gadis2 yg lebih kurang same level of hotness. So takde yg stand out sgt...wakakaka. Mostly group diorang ni terdiri dari yg kiut2...dan slalunye takde yg "hot" la. Wakakaka...so tak nmpk sgt sape leader dlm group tu. Persamaan diorang dgn group 1 lagi ialah..kebersamaan diorang..haaahahaha..mkn same2, tido same2, b.....belajar same2..wakakakaka.

Pics from a very funny movie; Mean Girls. Ni contoh group demokrasi la ni. Semua equally hot.  Huhuhuhu
Haa..dari 2 kategori ni, boleh dibahagikan kpd 3 jenis plak:

                           1) Group Passive
                           2) Group Active
                           3) Group Passive + Active
Yang ni beselah. Korg sendri bleh agak kot. Wakakakaka. Malas aq nak terang.

CHEERLEADER EFFECT ni tak terhad pada perempuan je, kdg2 bleh nmpk pada lelaki gak tp SAAAANGAT jarang la. Wakakakaka. Sb lelaki lebih flexible..hihihihi....

Ade jugak group2 camni yang terdiri dari both male and female. Konsep ni tak fixed dan flexible. Bleh berubah2 ikut peredaran waktu dan ketika. Wakakakakaka....contoh paling baik adalah spt dibawah:
Ai neber hat a drim kam truuu..wakakaka

Tu lah jenis2 nyer...wakakaka..tp satu yang aq bleh cakap pasal 2 kategori group ni....almost usually (byk btol aq gune pkataan nih....takde idea ke?) The Queen Bee types will wage war with the Democracy type. Wakakaka..memang tak leh dinafikan bgaikan Red Devils vs The Blues. Msti ade je bertegang urat nyer. wakakakaka.

Tapi almost usually (Lagi????) diorang pandai menyembunyikan persengketaan diorang. Especially kalo yg pompuan..wkakakaka....bak kate kawan baik aq.."Tu name nye professional yie...." dan slalu gak la aq sambung.."AKA hippopotamus" wakakakakaka.

Pergh..ni entry paling panjang neh...wakakaka...tujuan aq tulis sume ni bkn pe nk kongsi idea aq dgn korg je...takde niat pape pon...huhuhuhu...

Honestly I had nothing against these groups...in fact, I'm in love with one of them...wakakaka..which group? which type? Passive? Active?

That's for me to know..and for you not to know..wakakakaka...

Until the nxt rumblin'...ciao!!

Monday, April 4, 2011

Isnin yang memalaskan....

Alhamdulillah....akhirnya berakhir jugak majlis makan malam jabatan yang menyaksikan aq sebagai pengarah programnya....huhhhhh...penat..tp aq bersyukur sangat2 sebab ade kawan2 yang menyokong aq dari belakang....thanx guys!!! I'ts you guys who made my hellish week a worthwhile! Huh..overall dinner malam semalam agak enjoy dan aq rasa lega sumer org puas makan (walaupun aq dapat rase sikit je chicken chop tu..huuuuu..). Walaupun byk cacat celanya tp aq rasa bangga sebab at least at the end of the nite org having fun instead of mencarut tak dapat makan...huhuhuhu..harap2 sem depan boleh buat lebih baik dari semalam. Lega hati aq bile jumpa penasihat persatuan dan die kate "semester ni kite tak rugi dan saya dapat balik duit yg saya dulukan". Syukur....

Tapi malam semalam aq rase aq sangaaattt laaa overrr exposed. aq la yg menyanyi aq la yang partner mc aq la jugak yg starting catwalk...(wahahahaha..tercapai gak impian aq nk buat entrance cam the rock. wahahahaha).

Tapi ape yang penting...utk semester ni...aq dah tak payah pening2 lagi dah nak pegi meeting bajet sume. wahahaha...concentrate on the grandest test of them all....FINALS!!!!

*credit to Ezhar Samadi for giving the idea of the Win/Fail lucky draw. Memang success!!

~Bulan Sabit..yang jatuh di pelantaran~~...wahaahhaha