Tuesday, December 27, 2011

Setapak Ku di Negara Orang (part 1)

Hahahah..pengalaman aq di negara orang..maklumla..family aq ni bkn jenis suke g melancong ke hape..so bile da besar2 ni la baru merasa dapat g keluar negara. Bagi aq pengalaman yg berharga walaupn aq rase biasa je..(aq seorang yg cintakan negara sendiri ye..so aq tak teruja langsung ngan negara org...hehehehe) Aq pegi trip ni mase cuti raya haji lepas...raya kt sane beb..syahdu..hehehe...so pengalaman bermula...

Saturday, December 17, 2011

Sorting out

Woah...dah agak lame aq tak menulis...bulan lepas satu je post..wahahahah..gile la...mane taknye..busy sgt2 beb...test lagi...kuiz lagi...ASSignment lg...EMPEX lagi...huhuhu...mane nak dan. Slalu menulis jadi hobi masa lapang..(sejak bila plak menulis jadi hobi ko nih??? Bukan mem"babi tunggang" ke hobi ko?) Hahahaha...bahan da banyak dah...huhuhu...mcm2 nak citer...pasal pengalaman pegi negara orang....pengalaman jadi budak studio...tips2 cmne nak buang "kanser". hehehehe...ade lg la...huhuhu..but anyway aq kene buat post pemanas badan dulu utk naikkan mood utk menulis..so post ni kire post pemanas badan la...hahaha..myb next post aq akan tulis pasal pengalaman aq g negara org..heheheh..best wo! Okay lah..

Until the nxt rumblin'..ciao!

Rileks japp

Thursday, November 10, 2011

How To Be a Class "A" Douchebag

Hola amigo! Gomo estas? Si si..comprende...wakakaka...gilo po ckp Sepain plak..huhuhu..tu je la yg aq tau...plg common kot. Agak lame la tak menulis..tetibe hari ni aq ade idea plak. Recently aq ade trip g Padang, Indonesia. Needless to say utk org kampung cm aq ni g oversea..it was an amazing experience! Nnt la in later posts aq citer pasal trip tu. But now I want to tell you on how to become a class "A" douchebag.

What is a douchebag??

Senang cite douchebag ni seseorang yg sangat haremmm perangai, rupa dan gaya die la...kalo nk tau lebih lanjut klik sini dan makna sebenar douche tu dkt sini. Aq tak nk citer pasal ape bende douchebag ni sb da sgt common. Ape yg aq nk cite adalah bagaimana caranya untuk menjadi douchebag kelas A.


Friday, October 28, 2011

Telefon

Telefon...
Terlantar di situ...leper..kaku..tak bernyawa.
Gugusan cip silikon dan litar kecil yang berharga
Terus terlantar...dan terus terlantar..
Sesekali mata menjeling..
Sesekali mata merenung...
Sesekali tangan gatal untuk mengambil...
Ditekannya butang..ditenungnya skrin..
Namun...tiada apa..biasa..tiada yang istimewa...
"Bunyik la SIAL!!" Jerit aku...
Tapi dalam hati..takut kene maki..
Diletakkan kembali telefon itu...ditolaknya jauh-jauh..
Tiba-tiba hati tak putus asa...diambilnya telefon ditekan lagi butangnya ditenungkan skrinnya..
Namun tetap sama...tiada apa yang berbeza....
Ah, direbahkan kepala atas pembaringan...
Perlahan hanyut ditelan khayalan...

Demit...

Until The Next Rumblin...ciao.


Sunday, October 23, 2011

Over it is...


Come up to meet you
Tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are
I had to find you
Tell you I need you
Tell you I'll set you apart

Tell me your secrets
And ask me your questions
Oh let's go back to the start
Running in circles
Coming in tails
Heads are a science apart

Nobody said it was easy
It's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh take me back to the start

I was just guessing
At numbers and figures
Pulling the puzzles apart
Questions of science
Science and progress
Could not speak as loud as my heart

Tell me you love me
Come back and haunt me
Oh when I rush to the start
Running in circles
Coming in tails
Coming back as we are

Nobody said it was easy
Oh it's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be so hard
I'm going back to the start.




Until the nxt rumblin'...ciao



Saturday, October 15, 2011

Review Movie : Keluli Sebenar

Okay..aq pon dah lame tak menulis...sb ape? aq takde idea. Lately ade je bende yg meruntuhkan mood serta idea2 aq utk menulis..so..aq tak jadi nak menulis. Well ironic huh? Sape suruh name kan blog ko "akutakpandaimenulis" kan dah kene...wakakakaka..

So hari ni aq pegi ke lapangan khayalan dimana segenap manusia masuk untuk melupakan seketika dunia sebenar....A.K.A the movies lah. So pas aq dihambat dengan komen2 seperti..."best movie ever" "best gile movie ni dowh" "That is a great movie" so..aq pon rase annoyed dan ended up watching the said movie...what movie? This...

Monday, October 3, 2011

Entry Pendek #3

Blowing up. Inside. I'm just a shell of a man that I once am....
Need time...if there's any. 

Until nxt rumblin'...ciao




Monday, September 26, 2011

Pretenders

Agak lame jugak tak menulis nih. Memang mind numbing sangat cuti 4 bulan tu. Yela..almost 70% of my day spent doing nothing. Keje pon tak slalu...huhuhu..anyway hari ni tetibe aq ade idea..so aq nk menulis la. Korg penah tak tgk citer The Pretender? Citer ni kalo tak silap ade tayang dekat metrovision ngan nt7. Tp aq rase tak byk org tau pasal citer ni. Citer ni pasal sorang laki amnensia yg sedang cuba mencari identitinya. Specialnya die ni..boleh buat sume bende...jadi polis boleh jadi cikgu boleh jadi lawyer boleh jadi doktor senang cite sume bende lah.

Ni title screen die

Friday, September 16, 2011

Manly tears

Semester baru dah bermula...tp aq takde bende nk cerita..hehehehe...but bru jumpe 1 vid courtesy of my housemate abe...First time tgk vid ni..manly tears. Sgt touching beb..huhuhu..korg try la tgk..mlm2 tutup lampu, hayati betul2..kompom pecah empangan..tak caye try la!


Until the nxt rumblin'...ciao!


Wednesday, August 24, 2011

The One Who Inspires Me

Ni malam2 pas Terawikh ni ade mood plak nk menulis. Huhuhuhuhu...kali ni saje je nk cerita pasal My Inspiration. Huhuhuhu...sje je nk kongsi ngan korang2 pembaca2 blog ku yg x seberapa nih (cewah!) spe org2 yg sedikit sebanyak mempengaruhi aq dalam kehidupan seharian. Ade byk tokoh2 (cewah!) yg menjadi inspirasi aq sepanjang hidup aq nih...antaranya arwah ayah aq...my mother of course...ermmm...Nabi Muhammad S.A.W. dan byk lagi la. But there's one person that inspires me in a big way. This guy

The Most Electrifying Man in Sports Entertainment

Friday, August 19, 2011

Papa Amerikano

Ade idea..tp idea yg aq cedok dari org lain. Wakakakakakaaka.....bpe minggu lepas aq ade bace satu entry dr blog member lame aq...entry die pasal pageviews blog die byk dari mane la. Huhuhuhuhu...kalo nk bace klik kat SINI Huhuhuhu...kali ni aq tergerak plak nk tgk pageview aq selain dari Malaysia..dkt mane plg byk. Suprisingly negara luar yg plg byk view blog aq adalah dari....negara pembuli no. 1...Amerikaaa!!! Home of the free and the brave..kate diorang la. wakakakakaka.

Wednesday, August 17, 2011

Entry pendek #2

Wahahaha...lame da aq tak menulis..idea takde..bahan xde...tp nk gak post baru...huhuhuhu...sje nk kongsi gambar2 superstar WWE di luar gelanggang. (Yes, I'm a wrestling nut) Kite slalu tgk diorg dlm gelanggang belasah same sendiri kn? Ni aq nk kongsi gambar2 diorang kt luar plak.

Randy Orton Bersama Barney. Wakakakaka
John Cena & Randy Orton, Enemies dlm gelanggang, best friends in real life. Dah cm gay dah aq tgk. wakakakakaka

Saturday, August 6, 2011

Entry pendek

Adoi laaa...asek2 kantoi je nk gune template read more...adoi laaa...huhuhuhuhu...

Until the nxt rumblin'...ciao

Pasar Ramadhan

Alhamdulillah...da hampir 6 hari da kita berpuasa..aq beersyukur kpd Ilahi kerana telah dikurniakn nikmat utk menghirup udara Ramadhan dan jgk mengerjakan ibadat puasa. Hari ni special sket kt rumah aq sebab cousin2 aq dan jgk abg dan kakak ipar aq plus anak buah aq yg melalak je keje nye..huhuhu...bbuka puasa kt umah aq..so meriah sket la mlm ni..slalu tinggal aq ngan mak aq je bbuka 2 beranak. Huhuhu...gembira mak aq cucu2 die datang bbuka ngan die. huhuhu...Dah 5 hari puase ni hampir setiap hari mak aq tanye.."Adek klo nk g carik makanan kt Pasar Ramadhan (Ye...Pasar Ramadhan..bkn PARAM! PAHAM!)" dan setiap kali la jawapan aq..... "malas nk g Pasar Ramadhan...dah la harge mahal...tak sedap plak tu."




Kenape aq malas sangat nk g Pasar Ramadhan??

Friday, July 29, 2011

Pakai Otak Pakai Akal Pakai Bedal

Okeh..start arini aq da malas dah nk tulis hari yg bla bla bla. Takde idea dah nk tulis idea hari yg ape2 dah..huhuhu...arini terasa nk menulis plak. Tetibe terasa nk menulis pasal self-control. Yup..aq bukan la org yg sesuai utk menulis perkara ni sebab aq sendiri pon kurang self-control. pelik kan? The only thing that you have to control is yourself but the ironic thing about it..it is the hardest thing to do. Funny kn? Who would of thought that controlling yourself is harder than controlling others! It's much easier to control a character in a video game than controlling yourself.

Ape la yg aq merepek plak nih...huhuhuhu...ye la but the thing is controlling yourself from bursting out is the single most hardest thing to do. For me I had trouble controlling my anger. Huhuhuhu...god forbid if I have the same condition as Dr. Bruce Banner...i think Malaysia would be long gone from the map. huhuhu...luckily I don't share the same conditions as the fictional character..and recently I learned to control and suppress my anger. It's for the greater good isn't it? You can do so much stuff without upsetting people when you learn how to control the "Fire Inside" huhuhu....

Tuesday, July 19, 2011

Selasa yg menDelaykn



Orait..finally...aq da ade idea..huhuhu...tp utk FYP langsung takde idea lagi..Syabas!! Bile la aq nk grak S.Alam nih...body..please move!!! Hmm..ok la...sementara tu aq nk kongsi ngan korg top 5 movie taun 90-an yg aq tgk dulu time kecik2. Huhuhuhu...aritu aq da citer pasal tv series kn? Ni nk citer pasal movie plak. Note to self, movie2 ni aq tgk mase aq umur dalam 9 tahun ke 12 tahun....dan ade citer2 ni ade sequel pon skrg..tp ade yg xde..huhuhu..okay..kite mule dgn no...5

Small Soldiers (1999)

Okay, citer ni kuar dalam taun 1999 rase nye. Die mengisahkn ttg satu company toys yg nk buat toys yg jauh lebih advanced dari pesaing2 diorang. Nk dipendekkn citer bos diorang sudah approved dan toys2 diorang tu dilengkp kn dgn satu cip berkuasa tinggi yg mmg over power lah (dlm citer tu la). Natijah nye bile cip2 tu diletakkn...toys ni telah menghasilkan kecerdikan buatan or dlm BI A.I. huhuhu..meaning toys2 td dah jd robot yg boleh interact dgn keadaan sekeliling. Memburukkn keadaan lg..toys2 ni telah diprogramkn personaliti masing2...dimana satu kumpulan yg bernma Commando Elite yg berperangai cm...komando la...dan diketuai oleh Major Chip Hazard (Tommy Lee Jones) yg over gile kuase. Lawan diorang plak satu kumpulan humanoid yg diberi name Gorgonite. Walaupn muke2 Gorgonite nih ganas2...tp diorang dah diprogramkn utk x melawan..kalo geng2 Commando Elite ni dtg menyerang..huhuhu...Gorgonite nih diketuai oleh Archer.

So long story short, mainan2 ni dah terlepas ke tangan org awam dan telah menghavoc kn satu tempat nih...dan Commando Elite dan Gorgonite nih bertemu la utk pertempuran terakhir. Last2 sume Commando Elite yg jahat2 tu dikalahkn dgn satu burst of EMP. Nak tau sape yg buat korg tgk la sndri citer die. Trivia Kirsten Dunst, heroin Spiderman 1 2 3 berlakon citer nih. Tp time ni die budak lg la. huhuhuhu...Aq suke cite ni sb nmpk cool dowh toys2 die. Cam betul je bergerak..padahal gabungan CGI ngan animatronics je. Huhuhuhu...overall citer ni best la..tak rugi la korg tgk...huhuhuhu...

Ni la Commado Elite yg Jahat tuh.
Game die dlm PS...belah kiri tu la ketua Gorgonite..

Sunday, July 10, 2011

Ahad Yg Melepaskn

Agak lame jgk la sejak entry aq yg last...huhuhuhu...takde idea la nk tulis ape...aq bukan nye blogger tegar yg tiap2 hari ade bahan. huhuhuhu....Anyway semalam telah berlangsung satu perhimpunan besar-besaran di KL...first time jgk la aq tgk jalan KL lengang time bukan raya..wakakakaka..macam2...aq tak nk komen pasal perhimpunan tu...sb aq rase ade lagi blogger yg lebih prominent yg mampu komen ngan lebih bernas berkenaan hal tu..huuhuhu..

Actually..aq takde bahan nk menulis nih...hihihihi..takpe2...nnt kalo ade bahan aq post baru...meanwhile...aq tinggalkn korg ngan video nih...aq suke sgt lagu nih..huhuhuhu


Until the nxt rumblin'...ciao!

Wednesday, June 29, 2011

Rabu yang Depressing

Hari ni aq rasa depressed..dan bile aq rase depressed aq rasa lapar..bile aq lapar..aq carik makanan..bila a carik makanan aq makan...bile aq makan aq kenyang..tapi aq masih rase depressed..so aq buat ape? aq bukak youtube...tetibe aq rse nk tau cmne org jepun buat Onigiri so aq taip la How to Make an Onigiri..so aq terjumpe la video kt bwh ni...dan aq terasa pelik ngan video masak ni...dia dihost kn oleh seekor anjing...How wierd is that? So enjoy la voice over jepun yg satu nada dan pekat ngan loghat jepun die...(yes, voice over die dlm english...). I'm going to sit in the corner continue being depressed.


Until the next rumblin'.....ciao...

Blah dulu ar.....

Monday, June 27, 2011

Isnin yang mendengapkn

Okay..hari ni aq ade mood nk tulis blog..sb superstar terkenal dari TNA AJ Styles reply tweet aq. wakakakaka...best2. Okay..hari ni aq nk sambung pasal topik yg aq tulis aritu..rancangan TV faveret aq time skolah dulu. Kalo korg perasan..sume show dlm post aritu sume rancangan dari TV2. Ni aq nk tulis pasal rancangan dari TV3 plak. 

Ok, first show yg aq nk citerkn adelah...Stargate SG-1.

Maybe ade yg ingat dan maybe ade yg tak igt tapi Stargate SG-1 ni adelah salah satu series sci-fi yg paling awesome yg penah aq tgk. Simply put citer ni pasal US Govt yg dah jumpe satu teknologi alien (Stargate) yg mampu membawa mereka ke planet2 yg lain. So ade satu team of military forces ni ditugaskn utk menyiasat dunia2 yg berpotensi utk dijadikan allies (penaklukan?) Ape yg best series ni die kait kan teknologi Stargate tuh dgn mitos2 terkenal dunia cm mitos Norse, mitos Egypt dan lain2 la. Another reason aq tgk citer ni pasal karakter die. Ade satu ahli kumpulan military tu seorang alien..Te'alc kot name die. Pe yg best pasal die ni? Sb muke die statik...suka ke sedih ke marah ke biasa ke..same je ekspressi muke...dan itu menggeletikkn ketiak aq. wakaakakaka..lagi satu sb Richard Dean Anderson berlakon citer ni. Sape Richard Dean Anderson? MacGyver! Tak kenal MacGyver? Sah lahir tahun 90 ke atas nih. Klik kat SINI kalo nk tau sape MacGyver. Overall citer ni sgt best la sb setiap episod diorang akan pergi ke planet2 lain dan jumpe culture yg menarik dan selalunya membahayakan! huhuhuhu...

Ni la team yg menjadi tumpuan citer ni
  Ok, next!

Thursday, June 23, 2011

Khamis yg menyoalkn?

Igt nak tulis entry baru..tapi mood takdak dan idea..idea ade tapi mood takdak...ermmm..ape lagi nk tulis ek? tah la..cme nk kongsi 1 gambar yg aq dapat dari Blog Serius check it out..blog yg menarik..kelakar..tp view only with an open mind...sape2 yg agak2 kureng open tu tak payah la view...k? Kang emo kang aq tak nk tanggung. Pasni aq nk sambung plak entry psal my fav tv shows time dulu2..nnt dtg mood aq tulis lah..huhhuhu....


Credit to Blog Serius

Until the nxt rumblin'...ciao


Sunday, June 19, 2011

Father's Day

Okay...slalu trademark (hari) yg (something2)...dan selalunya (something2) tu takde kene mengene langsung dengan post....but for today I'd decided to name the title of this post...coherent to the contents that I will write about...and yes just as the title suggest..I'm going to write about...Father's Day...

Father's Day in Malaysia is usually celebrated on the third week f June. Why? Honestly I don't know why or who created this day in the first place. What I do know is it's the day everybody say words of gratefulness to their dad and tell them that they love them. I am sure that there are some voices that say "I love my father every day, I don't need to wait for Father's Day to tell him that I love him..". Let me ask you this whoever it is that is kind enough to spend their time reading my blog....how often do you do so? I had the chance to show my father that I loved him every day until the day he passed away...let me share my experience with you guys...(I'm sorry for the language switch..I tend to tukar2 to BM sometimes..so bear with me will ya?)

Okay..pada bulan Disember 2009...aq berjaya buat ape yg ayah aq nak sgt aq buat....aq diterima masuk ke UiTM Shah Alam....bagi dia UiTM Shah Alam ni..(despite of all the criticisms) U terbaik dalam Malaysia ni...dan abang aq pn ex-UiTM student..so die nak sangat anak die yg lg sorang ni masuk gak UiTM....Masa aq bagitau dia yg aq dapat masuk..die nmpk biasa je..tp aq tau die happy giler...kebetulan mase tu Wedding abg aq..so bertambah2 la die gembira....lepas abis majlis abg aq tu..aq tgk tak henti2 die cter pasal aq dapat masuk mak aq...I know both of them are very proud of me because I have been trying 3 times to get in..and failed. So you can imagine how happy I am when a got in...so seminggu pas kenduri tu...aq mendaftar la ngan ditemani kawan baik aq....pas daftar tu aq duduk plak ngan kawan lama aq dari teknik dulu. Die la yg tunjukkn aq selok belok UiTM..FSPU...aq bernasib baik dapat kawan baik cam die...sume die tunjuk..so hari pertama aq dkt UiTM tu aq tak lah terkontang kanting....dan daripada tu jugak..aq ade di tempat yg aq ade skrg...everything was fine...until...I saw my mum and my sister in law at my rental place...first thing that comes out of my mother's mouth...."Adek, ayah masuk hospital"

Aq terkedu....aq trus tukar baju amek wallet ngan hp je...baju2 sume aq tak bwk...aq trus balik ngan mak n akak ipar aq time tu jugak. Mak aq kte "ayah takde pape..cme doktor nk cek je..." tapi hati aq tak senang gile jgk...ktorang trus g hospital..time tu ramai gile sedara2 dtg tgk...dan buat kali pertama aq tgk ayah aq dkt katil hospital setelah 17 tahun...masa ni ayah aq masih okay...dia bleh gelak2...malam tu aq teman kn ayah aq dkt hospital. Ahad tu aq balik..sebab mase ni time final...so die tak bagi duk lame2...so aq abis kn final...mase aq amek final tu ayah aq dah boleh keluar hospital dah....aq lega sket..tapi aq masih tak sedap hati...balik je dari final..aq tgk ayah aq dah guna kerusi roda....dan aq tau mase tu...segala2nya akan berubah...

Masa tu ayah aq terpaksa pakai kerusi roda sebab kaki die dah membengkak..dan die dah tak bleh jalan lg dah..kalo boleh pon sikit2 je...tapi time ni die tak nk g hospital lg...sb die kate try urut dulu...ktorang anak beranak akur ngan keputusan dia...ktorang g la berurut dgn ade pakcik ni...pakcik ni mmg dah lame jd tukang urut..org sakit strok pn smpai dah bleh jalan dah bile g berubat dgn die..tapi dgn izin-Nya lah kn...seminggu 2 kali ktorang g urut..keadaan die beransur pulih..tapi masih perlu kerusi roda lagi...dalam 2 minggu lepas tu kaki die masih bengkak jugak...tp bengkaknya dia ckp tak sakit..cume bengkak je...so ayah aq masuk hospital kali kedua...doktor kata air byk sgt dalam badan...masa first time die masuk hospital tu mmg byk air doktor masukkan...tak tau la npe...so sepanjang kali kedua ayah aq masuk hospital tu..aq la yg jaga kan...bila sabtu ahad mak aq akan datang ganti...bile malam aq datang blek teman kn ayah aq...mcm tu la berulang sampai ayah aq keluar...masa kali kedua die keluar hospital..nmpk sangat baik taraf kesihatan die...die dah bleh jalan sikit2...kaki pn dah tak bengkak.....aq masih igt lagi...masa ni baru nak mula piala dunia...ayah aq mmg kaki tgk bola...so perfect timing la...seminggu pertama die keluar dari hospital tu..mmg nmpk elok je..die dah bleh jalan sket...tapi...dalam 2 minggu lepas tu...die dah start sakit balik....

Keadaan die makin teruk....so kami anak beranak anta die g hospital blek...keadaan ayah aq mase ni agak teruk...masa ni aq masih lagi cuti sem...so aq la yg jaga die...dalam 2 minggu pastu doktor masukkn die dkt ICU...doktor kt disebabkn buah pinggang ayah aq dah rosak teruk...darah dalam badan die ade toxin...so utk keluarkn toxin tu diorang terpaksa buat medically induced coma dkt ayah aq utk proses keluarkn toxin tu...Aq igt lagi mase ni..kami anak beranak masuk sorang demi sorang salam die..cium tangan dahi die...aq igt lagi aq sempat bgtau kt die yg aq syg dkt die....dalam lebih kurang seminggu die dalam keadaan tak sedarkn diri tu kami anak beranak pegi lagi tunggu die tiap2 hari..walaupn dkt ICU tu tak bleh ade org tggu..kami tggu jgk dkt ruang menunggu tu..nasib baik ruang tu luas dan takde ramai sgt org dkt situ..so tenang sket la...

Dalam lebih kurang 12 hari die start treatment tu...finally my father gains consciousness. Masa ni ktorang dah bleh start tggu die dkt ICU tp dlm increment of two people la...tak bleh masuk ramai. dalam bape hari pastu semester baru dah mula dkt UiTM...aq balik ke Shah Alam..tp aq balik gak tiap2 minggu nak jenguk ayah aq...keadaan ni berterusan sampai la bulan Ramadhan...kalo time aq balik tu..ktorang kdg2 berbuka dkt hospital tu..dkt ruang menunggu tu..makcik2 aq dtg bwk kn makanan..so ktorang makan la anak beranak..dah malam sket dalam pkl 8 lebih ktorang balik....

Ade satu minggu tu aq balik mcm biasa la..usual routine....sampai ari ahad tu. Aq nak balik Shah Alam..sebelum aq balik..aq singgah dlu hospital..mak aq suruh aq pegi dulu..die dtg kemudian ngan abang aq...so aq pegi la...mcm biasa. aq jmpe ayah aq...tnye2 die..panggil2 name die...pas dalam sejam cmtu aq ckp kt die aq nak balik Shah Alam...time tu nak ujan kalo tak aq tggu smpai mak aq dtg bru aq balik...die angguk je...aq ckp kt die..."Nnt adek balik tgk ayah lg ek.." die angguk je..time ni die x bleh ckp sgt..sb kesan bius..dan..doktor dah tebuk leher die utk keluarkn kahak.....aq usap2 kepala dia...aq cium dahi die..kebetulan nurse kat situ kate die tak lena tido malam semalam..aq ckp la kt die srh tido...rehat kn mata..die angguk lagi....die tutup mata nk tido..nurse pn pdam kn lampu dkt tempat die tu...aq pn gerak...tp aq berenti kjap...masa ni aq tak kuar lg dari ICU...aq tgk die dari kaunter nurse..aq dtg balik..tgk mata die dah tutup..aq fikir.."dah tido agaknya" aq gerak balik...sekali lagi aq terhenti...aq tgk balik ayah aq...aq igt lagi mase ni....aq rase susah sgt nk tinggalkn ayah aq.....lama aq tgk die dari kaunter nurse....tp aq balik jgk..sb time tu dah nk ujan...sampai2...aq trus call mak aq..die dah ade dkt hsptl..aq tnye psl ayah aq...mak aq kte mase die sampai die dah tido...

Minggu depannya plak aq tak balik...aq tak ingat kenapa tapi masa tu ade pe tah yg mmbuatkn aq tak bleh balik...mak aq ckp "Takpe..minggu dpn ade lagi...." Okay....aq balik minggu depan....

Hari Jumaat...tiba2 cousin aq tepon aq tnye kt mne umah sewa...aq bgtau..mase ni tangan dgn kaki aq mula sejuk..aq berdebar2...Ya Allah...knape plak ni...smpai je cousin aq..aq tanye die "kenape bang?" Masa ni aq hati aq dah berdebar2...jgn la die ckp bende yg aq x nk denga...die ckp.."Takde org bgtau ko ke adek?" "Takde" aq jawab....muka cousin aq berkerut...die ckp.."Ayah ko dah meninggal adek...." Aq tak pikir ape dah...aq naik bilik..aq tukar baju..aq trus balik ngan cousin aq...smpai dkt hospital aq nmpk ramai family aq...aq tak pedulik dah time ni..aq trus carik mak aq...aq peluk die kuat2.....mulut aq tak abis ckp.."Takpe bu..hari jumaat..bulan puasa....Nuzul Al-Quran..."  Aq masuk bilik jenazah...mase ni diorang bru nak mandikn jenazah....aq tgk jenazah ayah aq atas tempat mandian...aq nmpk abg aq..aq trus g peluk die sekuat2nya......pastu kami tlong mandikn jenazah....masa jenazah dah dikafankn..org hospital panggil mak aq...mak aq sayu tgk jenazah arwah ayah aq..aq kt sebelah mak aq time ni...die tnye ustaz dkt hospital tu..bleh cium tak...Ustaz tu kate boleh....die cium dahi, pipi arwah...pas mak aq cium tu die trus menangis...time tu aq dah tgk abg aq menangis teruk...aq dah tak boleh kawal emosi aq mase tu...aq trus peluk aq abg aq...ktorang menangis semahu2nya....makcik2 ktorang tenangkn ktorang time tu..tapi ktorang nangis jgk.....

Lepas tu jenazah arwah ayah aq disembahyangkn..dkt hospital sekali..dan dekat masjid sekali....dan trus dibawa ke tanah perkuburan...masa nk kebumikn arwah...aq, abg aq dan ade sorang sepupu aq masuk dalam liang tu...Kuasa Allah...kebetulan aq masuk dikedudukan kepala jenazah....kami letakkan jenazah perlahan2...dan aq sentuhkn hidung jenazah pada dinding lahad...aq naik..dan perlahan2 diorang kambus....talkin dibacakn...

Tujuan aq cerita ni bukan ape....bukan..aq cume nk kongsi..betapa bertuahnya aq....saat2 terakhir aq bersama arwah ayah aq...adalah saat dimana aq cuba menjadi anak yang baik...aq bersyukur sgt2...dulu aq takut sgt akan jadi anak jahat yg hantar mak ayah die ke pusat jagaan....aq takut sgt aq akan berubah jd anak yg derhaka....Alhamdulillah...Allah bagi aq kesempatan utk aq jd anak yg soleh pada ibu dan ayah aq...pertama kali aq mandikan ayah aq adalah di hospital.....mcm mane mak ayah aq jage aq dulu...diorang mandikan aq...siapkan pkaian aq...basuh najis aq....mcm tu juga lah aq diberi kesempatan oleh Allah..utk jaga ayah aq.....aq bersyukur kerana itu....dan takdirnya..saat akhir..aq lah yg menyentuhkn hidung arwah ke dinding lahad....

So...if you love your parents...don't just say it...prove it. Make them happy...because we do not know..when will be the last time we meet them....Family First.....Happy Father's Day.

Until the nxt rumblin'...ciao.





Wednesday, June 15, 2011

Rabu yg Pening

Kenape aq pening? Sb byk sgt tido. Wakakakaka...lame da tak update blog...huhuhu..idea tarak. Ni idea da dtg balik..so nak start la menulis. huhuhuhuhu...Okay..entry kali ni aq nak citer sket pasal TV series aq suke tgk dulu2. Time zaman aq skolah dulu TV memang tak dapat dipisahkan dari hidup aq. Walaupn dulu2 takde lagi astro tp aq tetap gak nk tgk rancangan2 yg ade dekat 4 channel tv tuh..(4 je la time tu..tv1, tv2, tv3, ntv7) Tapi tv1 aq jaaaarang sgt la tgk..sb tv1 channel utk org2 tue. wakakakakaka...Skrg pon aq tgk tv gak..tp tak slalu la. Kalo tak tgk TV pon takpe je...huhuhuhu..slalu aq bukak TV pon slalu bukak channel Discovery, History Channel..NatGeo..(Serius aq bukak channel ni..tak tpu pnyer) Kdg2 bukak supersports..tu pon kalo ade Wrestling la..wakakakakaka. Skrg aq nk bukak citer pasal tv series yg buat aq melekat depan tv..hohohoho...

The Most Awesome Vampire!! 
Haaa...ni lah tv series yg aq paling miiinat skali! (amek ko..dah paling minat + skali plak. hyperbola btol..wakakaka) Memang dulu setiap ari khamis pkl 10 mlm tv2..mmg gua tak kuar bilik laaa..(dulu dlm bilik ade tv..huhhuhu..skrg ade gak. huhuhu) Sblom ade nye cter2 vampire yg ade skrg (vamp. diaries, true blood..Twilight yada yada) Ini lah vampire yg paling badass yg menjengah ke skrin televisyen. Hohohoho...Angel (Real name Angelus..lakonan David Boreanaz) ni adalah vampire yg mempunyai soul. Nk djadikan citer..die ni zaman dulu..(1900 smthing cmtu kot) die adalah vampire yg sangat JAHAT dan sangat ditakuti. Pastu ade die attack sorang witch ni..dan witch ni telah pedajal die (nak bunuh susah..die ni kuat gile..immortal plak tu) ngan memasukkan soul ke dalam tubuh die. So ngan ade nyer Soul (bukan shamsoul ye..sol sol sol) dalam badan die tuh..die mula terasa beban mangsa2 yg die telah bunuh dulu....so hari berganti hari..waktu berganti waktu...(ceh!) Die pon menyesal dan telah menubuhkn satu agensi penyiasatan (bukan pelancongan ye) utk menolong mereka yg memerlukan...ape yg best citer ni? Mood die yg sgt dark..tapi still lagi ade lawak bodoh yg diorang selit2 kn..huhuhuhu. Aq teringin sgt nk carik dvd set die.huhuhu..nnt lah..huhuhu..okay next!



Farscape! Citer ni best tp tak la se awesome Angel td. Huhuhuhu....citer die pasal angkaswan yg dah tersesat jauh dari bumi lah. Dalam Kesesatan (kesesatan???) die tu..die jumpa la alien2 yg belainan jenis...pastu die termasuk la dalam satu spaceship yg dihuni oleh berbagai jenis alien..(1Malaysia??) So premis utama citer ni adalah angkasawan ni nak carik jalan pulang sambil dikejar oleh Peacekeeper..satu empayar jahat lebey kurang cm Empire dlm Star Wars tu lah. Ape yg best cite ni? Ade alien biru...wakakakaka...okay next!

Max X!!!
Maximum exposure nih cam rancangan bese korg tengok la yg ade vid org jatuh2 buat bende bodoh...tp ni dulu kt tv2. Rancangan ni memang kelakar gile barbs. Dah la lawak tgk kebangangan rakyat amerika bila dirakam dgn camera..pastu campur komen2 narrator die yg sgt sarcastic dan lawak gile. Aq memang tergelak gile barbs kalo aq tgk rancangan nih..wakakakaka...skang pn ade gak tapi kurenng sket la tp format die same. Korg bleh tgk kt AXN, rancangan Video Zonkers. Tu lebih kurang la..tp tak leh lwn Max X!! Wakakakakaakaka..next!!

Hot tak awek nih? wakakakaka
Ni salah satu guilty pleasure aq nih..wakakakaka...Popular ni teenage dramedy (drama+comedy) yg bersiaran di tv2 dulu. Wakakakakaka. Citer die ni standard la pasal high school...dan citer ni jugak antara inspirasi aq utk menulis ttg THE CHEERLEADER EFFECT! Wakakakakaaka...citer ni full of it...die berkisar ttg Sam McPhearson (the blonde one) dan Brooke McQueen (The Brunette one). Sam ni sorang yg popular kt school die dan Brooke ni sorg yg school reporter yg unpopular la. Diorang ni ade geng2 diorang (Cheerleader effect la kan) dan diorang mesti akan bertelagah antara satu sama lain kalo jumpe...sampai la satu mase....Ayah si Brooke ni kawin ngan Mak si Sam nih! Wakakakaka...two arch enemies being forced to become step sisters. Wakakakaka. Citer ni memang kelakar + drama sket la....mybe cm citer Gossip Girl kot? (Aq x nah tgk citer tu..wakakakaka) Next!

Alien yg hot..wakakakaka
Roswell....citer sci-fi+romance yg aq suke tgk dulu2. Hohohoho...layan gile kot tgk citer ni. Tgk percintaan antara manusia dgn alien...wakakakaka..best la citer ni. Die mengisahkan 3 org (orang ke alien)...alien yg berupe org yg dah terhempas dkt roswell new mexico. Pendek citer diorang ni pon dah besar la. Max (alien) dan adiknye Isabel (pon alien jugak) dijaga oleh keluarga Evans dan kawan die Michael (pon alien gak) dijage oleh family Guerrin. Nk dijadikan citer ade la sorang awek ni...Liz Parker yg bekerja dkt satu kedai makan nih..kene tembak dek perompak...pastu ngan pantas si Max yg tgh makan dkt kedai tu menggunakn kuasa alien die utk menyelamatkn Liz tadi....so bermula lah kisah cinta terlarang antara manusia (Liz) dan Alien (Max). Ramai org ckp Twilight ade byk gile persamaan dgn series ni..(twilight meniru konsep citer nih! cinta terlarang..wakakakakaka)..tp yg penting series ni antara series yg plg best dan mendalam yg penah aq tgk...wakakakaka.

Nex..eh..byk sgt nih..nnt aq sambung lagi. wakakakakakaka

Until the nxt rumblin'....ciao!

Bess nye tgk tv...wakakaka

Monday, June 6, 2011

Isnin yang menggegarkan...

Ini ialah ultraman....


npe ngan ultraman ni? Entah lah..wakakakakakakaka...TROLOLOLOLOL

Until the nxt rumblin'....ciao!

Saturday, June 4, 2011

Sabtu yg.........

The lyrics speaks for itself...

Missing"

Please, please forgive me,
But I won't be home again.
Maybe someday you'll look up,
And, barely conscious, you'll say to no one:
"Isn't something missing?"

You won't cry for my absence, I know -
You forgot me long ago.
Am I that unimportant...?
Am I so insignificant...?
Isn't something missing?
Isn't someone missing me?

[Chorus:]
Even though I'm the sacrifice,
You won't try for me, not now.
Though I'd die to know you love me,
I'm all alone.
Isn't someone missing me?

Please, please forgive me,
But I won't be home again.
I know what you do to yourself,
I breathe deep and cry out,
"Isn't something missing?
Isn't someone missing me?"

[Chorus]

And if I bleed, I'll bleed,
Knowing you don't care.
And if I sleep just to dream of you
I'll wake without you there,
Isn't something missing?
Isn't something...

[Chorus]


Friday, June 3, 2011

Jumaat yg Kekenyangan

Fuh...puas sudah ku mencari..tapi tak jumpa2 jugak...carik ape? KEJE! Sume yg aq pegi sume x mau part time..tak pon nk female, chinese...female, chinese. I'm not a female and I am certainly not chinese. Huuu...Demmit! Takpe2..usaha tangga kejayaan...takde tangga carik elevator. wakakakaka.

So petang2 jumaat yg hening ni..(igt nk g tgk X-Men First Class tp..pk blek..malas plak..wakakakaka...) aq nk ketengahkn satu perkara yg xde effect sgt (I mean on a large scale lah!) but can be considered as...ANNOYING. (aq suke gune perkataan ni..tatau npe..wakakakakaka). Aq rase byk dah kot blogger2 yg lagi prominent dari aq bincangkn perkara ni tapi aq nk utarakn jgk..(ceh..ayat...) Hal ini berkenaan...Mentaliti Masyarakat 

Ha..kenape dgn mentaliti masyarakat nih? Okay la..aq amek contoh kes yg berlaku skrg...kes pengakuan berani Adinda Evans...klo tatau korg klik je kt link sebelah ni hah. Okay...aq tak condemn nor condone ape yg die buat. Ape yg aq nk tekankn sekarang adelah mentaliti masyarakat bila berdepan dengan bende2 yg provokatif mcm ni..


Sejujurnya tiap kali muncul isu2 mcm ni public akan more react towards negative responses. Ade la 2-3 yg react secara positive..tgk the whole picture of the story...the grass is greener at the other side k? At least cube  la berfikiran terbuka sket..ni tak..nmpk cam lain je..trus rejek..lagi teruk..kondem. Ye la kn? Masing-masing ade hak untuk bersuara dan memberi pendapat. TAPI kalau dah mengaku diri tu professional...perangai pon kene la professional ye tak? Jangan canang kt org diri tu bleh terima kritikan..tabah ape la bagai tapi bile kene sedas trus melenting..ye tak? Nak melenting pon pk dulu angle2 yg boleh diterima..kalau agak2 bleh melenting trus kan la lentingan anda tu..(Lentingan???? WTF?). Lain la kalau isu PLAGIAT...wakakakakakakaka..(gurau2..bende dah lepas..wakakakakaka) 

My best friend slalu nasihat dkt aq..."Kite ni dah tua yie....kalo org kritik tu maknenye die amik kisah dgn ape yang kite buat...so ko amek yg positif je." Wakakakakaka...thnx la bro...ko bro aq smpai mati lah...wakakakakakaka.....ko sorg je yg bleh ckp dkt aq.."Aq kenal ko ayie..." Wakakakaka. 

Ape lagi la aq nk merepek ni..idea lari plak..huhuhu....k la..last but not least...ayat kwn aq bg dkt aq..."Biar duduk KAMPUNG, jgn otak ko KAMPUNG."...Org kampung pn da maju...tgk kampung aq..Kuala Selangor..dah maju. Wakakakaka...so tmpt tinggal bukan la alasan nk berfikiran KUNO dan SEMPIT. So...lu pk la sendiri..bakpe aq nk pk kn..wakakakaka. 

Until nxt rumblin'...ciao!

Ready for take...semburrr

Wednesday, June 1, 2011

Rabu yg Memanaskan...

Halo2 kopi ka milo...(gile lame sial...waakakakaka) So, watcha think? my new layout? Heheheheh...ni baru permulaan..the best is yet to come...hehehehe..(poyo je..ko hengat ko Hideo Kojima ke..) Agak lame gak aq tak tulis entry baru..huhuhu...mood xde...maklumlah..bz...(bz hotak hang...tido manjang...wakakakaka)

Entry lepas sudah berjaya mencapai objektif..wakakakaka..tu la..plagiat lagi..kn dah kene...wakakakaka..ok la yg dah lepas tu kire water under the bridge la ye? Pasni aq buat biase je ngan ko (you know who you are) terpulang la ko nk react cmne. Ko react baik aq sambut baik, ko react sial aq sambut....heh..sial la. wakakakaka.

Wakakakakaka, okeh this time aq nk indulge korg dengan satu fenomena yang dah berlaku sejak azali lagi dan masih lagi berlaku dan takkan berhenti berlaku....ATTENTION SEEKERS. haaa...bukan uncle seekers tau (uncle, uncle, uncle...arrrghhh!!! wakakakakaka...dumbass jerk)

Secara mudahnya ATTENTION SEEKERS just as it's name suggests adalah satu golongan yang sama ada mereka sedar atau pun tidak, sengaja atau pun tidak yang mencari perhatian umum ataupn perhatian seseorang in particular. Well this ATTENTION SEEKERS can be divided into 3 categories..

Category 1
The ANNOYING one. Well this type can easily be spotted. Lagi2 kalau dalam satu tempat yg tertutup..means mcm kelas ke..tempat kerja ke....dan selalunye beliau (ceh..beliau..wakakakaka) akan menjadi pak lawak yg akan menceriakan satu2 komuniti tuh..cam kelas ke ofis ke. Seeker jenis ni akan mencari setiap peluang or idea untuk meng"havoc" kan satu2 kelas tuh. Haa....jenis ni walaupun annoying tp kalo beliau takde satu kelas senyap..pasif je..tak produktif cmtu. So dengan rase penuh tanggung jawab (ceh..cm ceramah pengawas skolah plak) seekers jenis ni berusaha utk menceriakn sesebuah kelas/ofis tu...TAPI seekers jenis ni gak kalau terlalu OVER..boleh mengundang ke"menyampahan" org kalau tidak dikawal rapi (gunalah syampu Pan....tene! heheheh) So..moderation is the key to success! Cewah!!

Senyum!! wakakakakaa
Category 2
The UNDER THE SELIMUT one. This type susah sket utk dikesan..tapi kalo dah nampak..hadoiyai...wakakakaka. This type of seekers can be spotted if you're close enough with them. Selalunye objektif seekers jenis ni lebih bersifat peribadi..haa...meaning target attention die bukan la golongan khalayak tapi golongan perseorangan. Senang cite org yg die nak cube try test tackle. Haaa...perangai die ni annoying sket la..(kot??) bg org yg kene la..means org2 sekeliling yg nmpk gelagat seekers jenis nih. Cmne aq nk terang yek...ermmm..meh aq bagi situasi...heheheh

Situasi
Polan: Eh....si (balak/awek yg die angau tu) pakai baju same dengan aq la! Heeeee!!! Sukenye aq!!!!
           Aq nak jalan dekat2 die lah! Heeeeee!!!! Ade jodoh ktorang nih! Heeee!!!
Polon: ..........(diam je sebab tatau nk ckp pe..wakakakakaka)

ha..lebey kurang camtu la kot situasi die. heheheheh. Seekers jenis ni selalunye seorang Reacher aim tinggi melangit..haaa. (Nak tau Reacher tu hape...bace post aq sblm nih. wakakakaka).

Tatau nk letak gambar pe..wakakaka
Category 3
The GROUPIES. Seekers ni jgn disamakn dgn actual groupies...bkn..tu lain..ni aq saje je letak name ni..catchy sket. wakakakaka. Yg jenis groupie ni plak jenis seekers cm category 1 tapi only if he/she berada di dalam satu kumpulan masyarakat. tak kira la besar ke kecik ke. Jenis2 ni slalu kite tgk kalo time sukan. Bile ade geng2 die dkt satu tempat..die akan berperangai cm category 1 tadi la. TAPI hanya jika beliau berada di dalam kumpulan. Selalunya lebih dari 2 org. Kalo beliau ni berdua je ataupun sorang2..nescaya beliau akan menjadi pasif secara automatik. Tapi..kalo dgn geng2 die...wakakakakaka...sndri mau ingat la. wakakakaka. Haaa....standard la kn. ~Bila kawan ramai keliling kita~cakap besar tunjuk belang~tapi bila sorg2~pengecut pemalu macam smua org~ (Tentang-tentang-Butterfingers) Wakakaka.
Tgk pakcik ni...gelak je..waklakakakakakaka

Aq yg mane satu? Of kos la the annoying type! Heck yeah, I love the attention! At least I admit it! wakakakaka...aq tak nk jadi org yg craving for attention...desperately looking for it and doesn't admit itHYPOCRISY namenye tuh. If you think of it deeply...all of us are craving for attention...from Allah S.W.T. That is why after the solat we pray for His guidance. Right?? The Bottom line is no matter what type of Seekers you are...the main point is not to deny it..better Embrace it.  It may make you into a better person.

Panjang sangat dah ni..hehehe...

Until the nxt rumblin'...ciao!

Mane idea???

Sunday, May 22, 2011

Ahad Yang Memenatkan

Wow, hari ni mmg penat. Habis aq dgn abg aq kerjakan almari2 kat belakang umah aq tuh. Habis Clear!! Wakakakakaka. Okay so that is that. Skrg aq nak teruskan ape yg aq dah lame nak tulis tapi ilang mood (tah brape kali tah ilang) dan recently aq jumpe satu alasan utk membuatkan aq rase cam nk tulis balik.

Aq nak kongsi dengan korang satu teori yg aq belajar dari observasi aq pd hidup dan juga rancangan faveret aq "How I Met Your Mother" . Teori ini dinamakan......"Reacher & Settler"

Yaaa....mesti korang pelik kan? Aper benda la "Reacher & Settler" ni?? Aq singkat kan jadi R&S je la ek? Okay R&S ni adalah salah satu fenomena sosial yang secara sedar atau pun tidak berlaku dikalangan kita  macam lah fenomena AGUNG, The Cheerleader Effect.

Meh aq explain.

R&S ni berlaku usually antara dua kapel atau pun dua org. Die tak boleh lebih dari 2 org. Syarat sah die tuh. heheheheh. Reacher ni adalah gelaran yang diberikan kepada org yang kapel atau cuba try test (hehehehehe...) orang yang lebih hot dari dia. Haaaa....ade paham? Settler pulak org yg kapel atau pun settle down dgn org yang less hot dari die.

Contoh R&S yang kita senang nampak adalah........aq amek dari contoh artis popular la ye? Ermmmm...this couple!

Sari Yanti bersama Suami..awwww..sweet! wakakakaka
Look at him, he is obviously a Reacher and Sari Yanti is a settler. No offense but this chick can definitely score a guy hotter than this guy but she settles for less..(no offense for this guy...he clearly one of the luckiest guy i Malaysia. I mean...he married the girl who every guys drools for in the old Maxis commercial! Wkakakaka). Look it one way of the other for this couple..either the guy is a Settler because he is richer than SariYanti or other things. The fact of the matter is this, there are Reacher & Settler in every relationship except...if the couples are both at the same level of hotness. If they both can score hotter guys/girls and they both settles for their choices..the effect is cancelled. CONTOH; This couple!
Brangelina and their intercontinental kids..wakakakaka
I mean look at them, one is arguably one of the hottest hunk ever waltzing into the silver screen and one is one of the hottest females that ever walked the face of the earth (amboi.. exaggerate gile! wakakaka) And their both don't use the Botox2 tau ( as far as I know la. wakakakaka) Dua2 equally hot so effect kensel lah!.

BUT

Heheheheh..ade but nih...ade yang jenis Reacher yang reach terlalu high sampai tak sedar diri. Ha..yang ni bahaya nih. kadang2 sampai jadi obses pon ade gak. wakakakaka...effect yang paling teruk die akan jadi stalker..haaa..ni yg dah tahap dangerous nih..jenis ni bleh dikategorikan sebagai BIG TIME Reacher. Tapi kalo Reacher jenis ni pandai..myb die akan jadi kategori kat atas tadi..who knows?

BUT (ape lagi)

Yang jenis Reacher tak sedar diri ni ade gak yg jenis annoying..haa...die bajet cam x nk menunjuk ke"Reacher"an die (ape bende la tatabahasa ko neh??)  sangat tapi action die tak serupa bikin. Haa...die canang kat semua org bukan tapi gaya die nmpak sgt menunjukkan yg die da syok habis kt org yg die suke tu lah. Wakakakaka....aq jenis ape? Of kos la aq jenis Reacher. wakakakaka..tp at least aq mengaku dan aq x malu ttg nye. Wakakakaka. Lagi satu aq ni jenis yang suka tunjuk dkt org yg aq syg tu..yg aq syg kt die..wakakakaka..(ayat...jiwang nk mampos! wakakakaka) At least die tau to what extent of how much that I care for her. Wakakakaka..okeh, idea sudah abis. Lain kali citer lain pulak. Wakakakakakaka...

Last but not least....Aq tak suke org amik ayat aq dlm facebook dan ASSUME ayat tu untuk die dan COPY dan POST kan dekat BLOG die. (Yeah, you know who you are) Tu KURANG AJAR namenye. Okeh, rage sekejap je...fuhhh!

Until the nxt rumblin' ciao!

Raaageee.....FIRE!!!!!

Monday, May 16, 2011

Isnin yang Kesunyian

Waaaahhhh....still in Shah Alam...after a long hard fought battle...finally exam da abis! (You're 1 week late to say this dumbass!) But still it has to be said. wakakakaka....Overall not a pretty ending for my 5 credit hour paper la...demmit! Nasib baik die letak last2. Kalau tak msti dah moral down gile2 utk paper lain. Well..what's done is done..kennot turn back the clock. Tunggu nasib je la bulan 7 nih. Wakakakaka.

Sedar tak sedar dah abis da semester 3 aq kat sini. Sekejap je rase. Macam2 dah berlaku sepanjang 14 minggu pembelajaran aq kat sini....aq dilantik mnjadi presiden EMAS...(Yeah, right? aq pn cm x pecaya je) Aq dapat handle program2 utk student2 (Walaupn byk gile cacat cela die) Aq dapat kenal kawan2 baru dari Dip UiTM Perak (Mule2 kenal cam nk sekeh je tp pastu baru la tau diorang ni sgt AWESOME!) Dapat pegi Singapore (Tak la best mane pon...sb aq anti-Singapore..wakakakaka) EMAS bolot semua anugerah semester ni (Aq rase kembang BONTOT gile!! Mane tak, baru pegang da dpt kalahkn bdk2 Archi dr dpt Persatuan paling aktif..wkaakkakakaka) Dinner EMAS berjalan dgn lancar (Jd artis jap aq malam tuh! Hehehehehe..SALUT la dkt Abe LOQ) Sukan EMAS berjalan lancar walaupn hujan menimpa bagai nak gile....ape lagi ek...byk la...

Tp ade gak kenangan buruk sem ni...byk gak tp Malas nk cite...huhuhu...sape yg tau2 tu...buat2 je la tau..(huh?? ape aq meraban neh??) huhuhu....Byk gak kisah2....Cinta hilang...Cinta bertaut...Mee Cintan tak sedap..wakakakaka..cam harem je meraban. Anyway, cuti 4 bulan ni byk mase aq nk meraban, mamak ni pin nk tutup kt atas ni..(dem pnye mamak) bahan blog pon aq dah ade..hehehehe..nanti kan lah. cuti2 kot ade lagi post informative dari aq. hehehehe..wakakakaka

Until the nxt rumblin' ciao!

Ini lah TANGO..wakakakaka

Monday, April 25, 2011

AkuMalasNakMenulis

JOM STUDY 

Study Study Study....
Until Nxt Rumblin' Ciao....

Saturday, April 23, 2011

Sabtu yg...mengguruhkan?

Hari ni lepak dekat fac...bajet nak setelkn RM...huhuhuhu...tgk la setel ke idok. InsyaAllah setel la kot dr aq duk dkt umah mengular smbil tgk "The Mentalist" huhuhuhhu....and it is raining now....i guess I'm stuck here...well...let's get on with it....

Org slalu tanye aq;
.
Kenape ko suke tgk Wrestling?

Kenape aq suke tgk wrestling? Entah? Sebab aq dari kecik dah tgk wrestling kot? Hmmm...aq masih ingat lagi kenangan aq bersama arwah ayah aq...time tu aq tadika kot..aq tak ingat sgt..tapi ape yg aq ingat aq dengan arwah ayah aq sedang menonton Ricky "The Dragon" Steambot menuju ke gelanggang (Time ni aq tak tau sape die sebenarnye, 20 years later baru aq tau)..dengan berpakaian kostum naga...sambil membawa sebatang jamung (betul ke jamung? aq nak kate die bwk torch. jamung tu torch la kan? ke obor? Obor tu bukan cm sukan olimpik ke? AAhh.. biau la). Die (Ricky tu la) naik ke gelanggang dan trus menaiki turnbuckle (alah yang dekat sudut2 gelanggang tu. Yang org slalu org panjat2 tu) dan trus mengembuskan (minyak kot?) api bagaikan naga yang garang. Time tu bak kate org putih, I am hooked with professional wrestling. 

Ni lah die pakcik Ricky tu...
Aq selalu dengar org tnye kt aq..kdg2 smpai dah malas nk ckp dah...."Npe ko tgk wrestling? Sume tu tipu je"   tak pon "Ko tgk tu?? Nampak sangat menipunye...pukul pakai kerusi tak mampos plak org tu" tak pon "Aq dah agak dah pasni die mesti (watever yg wrestler tu tgh buat) bla bla bla...aq dah bleh predict dah..."
Slalu aq diam je...malas nk layan..tp kalo ade org2 camtu yg bace blog aq ni..here's my freakin' answer...

IT'S CALLED SPORTS ENTERTAINMENT DAMMIT!

Name pon entertainment..so wat do you expect? Mesti la ade storyline...ade konflik...kalo tak bosan la! Please note eh...wrestler2 ni diorang bekerja every damn week of their whole working period while travelling states to states performing in attendance of thousands of people. Diorang takde off season cam atlet2 yang lain. And don't think what they're doing is easy....bayangkn you have to convince thousands of people that you're fighting with the other guy and at the same time trying not to get yourself and your opponent hurt badly.  It's not easy to hurt someone but it's harder to make it look like you hurt someone but actually you aren't. 

And yess...Pro Wrestling is Fake but that does not mean that we cannot enjoy it right? I mean half of what you watch in television is fake.....lagi la skang ni musim citer hantu tah hape2. Senjakala la, Karak la ape lagi Momok lagi la..ape macam tah lagi. Tu tak fake ke tu? Tanye la setiap peminat wrestling sejati...most of them akan cakap yg diorang dah lame tau wrestling ni fake dan itu membuatkan wrestling ni lebih enjoyable dan seronok ditonton. 

I mean bukan sume wrestler best..ade gak yang x best. Cam player bola pn ade gak yg tak terer kan? Same la cam wrestler pon. Mane yg korang nmpk sgt fake tu adalah contoh2 wrestler yg tak terer. Haaa...mane yg korg tgk cam real je tu adalah contoh wrestler yg terer...haaa 

Shawn Michaels..die seorang legend!
The Great Khali..badan je besor tp hampeh!

Haa..ape lagi la aq nk merepek ni..hmm...nanti la...mood ilang plak.

Until nxt rumblin' ciao!

Rey...Godzillario??



Sunday, April 17, 2011

Ahad Yg Menenangkan

Wahhh..lepas makan makanan yang dimasak oleh ibundaku terchenta paler otak ku sgt la aktif utk menulis. Wakakaka...sungguh tidak ku sangka...entry aq terdahulu telah mebuahkan rase tidak puas hati sekumpulan kumpulan (betul ke ni?). Dan terjadilah perdebatan (ade ke?) demi menegakkan (jgn pk laen!) benang masing2. Wateverlah..senang cite..pada kumpulan yg terasa tu, aq ckp skali lagi aq tulis tu berdasarkan ape yg aq lihat dan tonton di kaca televisyen. Dan aku dapat sume ni hasil cetusan idea dari watak lakonan Neil Patrick Harris, Barney Stinson from an American tv show How I Met Your Mother season 4 eps07 "Not a fathers Day". Kalo nk kepastian bleh la google or youtube or tgk dlm lappy aq pon boleh. What I can assure you is I wrote that piece NOT solely based on you guys. BUT I still want to say this (I am not admitting that I am wrong cause I'm not) I am sorry if I have offended you guys. 
I really Mean it. honestly.
Ni la Mamat nye

Okay and that's that...moving on.

So just I had watched the Movie Marley and Me. I honestly thought it was a comedic movie. Well it does have some comedy scene but it's NOT! Why did I thought that? Because Owen Wilson was in it! It was a good movie and I'll tell you I was crying my eyeballs off (and I dont cry easily). Seriously....sangat sedeyyy.....huuuuu...I reccomend you to check it out. Nak tau? Marley & Me was placed #5 in the poll of 20 movies that makes men cry. So tak hairan la kalo aq nanges time tgk citer ni. Huhuhuhuhu....


Ni la movie nyer...tgk la...x rugi..leleh wa ckp luuu...
And ape lagi? hmmmm..tah lah..idea ilang dah nnt lah..huhuhu

Until nxt rumblin', ciao.

Tempoyaakkk

Thursday, April 14, 2011

Khamis yang...memalamkan??

Dah lame aq tak menulis dan dah agak lme jugak aq tak on9 mahupun 0ntime. Minggu ni mmg aq isytiharkan minggu malas bg aq. Sangat malas aq nk pegi klas. hmm...aq dah lame tak merapu...skang aq nak merapu pasal satu bende yg aq dah lame perasan, dah lame ketahui tapi aq tak tahu ape name fenomena tuh. Tp dengan pengamatan daripada pervert no 1 di dalam dunia telebesen, Barney Stinson....aq telah mengetahui ape name fenomena yg aq nk rapu kan nih....fenomena ini dipanggil sbg.....THE CHEERLEADER EFFECT

Mesti korg tertanye2 "ape bende tuh?" Wakakaka..THE CHEERLEADER EFFECT ialah.....errmmm...biar aq terangkn ape cheer leader tuh. Cheerleader dalam bahasa ibundanya ialah Kumpulan Penyorak. Ala cam slalu korg tgk dlm citer2 omputeh tu..kat Malaysia ni pon kdg2 ade. Diorang ni terdiri daripada gadis2 yang usually pandai gimnastik, ade rupe dan almost 70% dari mereka2 berambut blonde. heheh...ok lah..pastu selalunye, gadis2 ni akan berada dalam satu kumpulan. Makan same2 tido same2 kdg2 berak pon same2 kot, wakakakakaka. And almost usually they're all kind of like popular la....satu sekolah kenal.

Contoh awekz cheerleaders..huhuhu


Kay, back to the main point apekebende la THE CHEERLEADER EFFECT nih? Haa...THE CHEERLEADER EFFECT ni bila dimana sekumpulan gadis nampak hot TAPI hanya bila diorang bersama2 group diorang. Haa....cm aq ckp tadi utk mengekalkan status "Hot" diorang tu, diorang akan hanya bersama group2 diorang dan diorang takkan..and I quote..TAKKAN lepak or hang out or pape lah pon dengan group of people yg bukan group dgn diorang. Kalo ade pon on special occasion la cam kenduri ke ape ke..huhuhuh

Aq telah merumuskn...bhw cheerleader's ni...ade 2 jenis.
                          1. Jenis pemerintahan Queen Bee
                          2. Jenis Pemerintahan Demokrasi 
hahahaha...

Kategori Pemerintahan Queen Bee
Kategori Pemerintahan Queen Bee ni cm name nye..berpaksikan seorang gadis yg sama ada die tu popular, hot or both. Meaning die adalah tunjang kepada Cheerleader jenis ni dan kalau die takde, satu group tu takkan ade. Haaa.....dan secara tak langsung sama ada Queen bee (Gadis yg plg hot dlm group tu) tu sedar atau tidak akan mengawal semua tindak tanduk kumpulan tersebut. Contoh paling baik adalah.......heheheheh...PCD. Bukan Pak Cik Din tp Pussycat Dolls! Haa...kn satu dunia terpegun dgn bakat penyanyi utama dia Nicole Sherzinger..yang menempel ramai2 mane org pedulik pon..wakakakaka

Nicole Sherzinger 3 dari kanan. Yg lain mampuih aq tak kenal. wakakakaka
Kategori Pemerintahan Demokrasi

haa..yang jenis ni laen sket. Die kdg2 ade leader die, kdg2 takde, kdg2 tu tukar2 leader, kdg2 ade lebih dr sorang leader..heh confusing! wakakakaka. Unlike Pemerintahan Queen Bee tu tadi, diorang ni boleh berdiri sendiri tanpa kehadiran ketua2 diorang. Wakakakaka. Diorang jugak terdiri dari gadis2 yg lebih kurang same level of hotness. So takde yg stand out sgt...wakakaka. Mostly group diorang ni terdiri dari yg kiut2...dan slalunye takde yg "hot" la. Wakakaka...so tak nmpk sgt sape leader dlm group tu. Persamaan diorang dgn group 1 lagi ialah..kebersamaan diorang..haaahahaha..mkn same2, tido same2, b.....belajar same2..wakakakaka.

Pics from a very funny movie; Mean Girls. Ni contoh group demokrasi la ni. Semua equally hot.  Huhuhuhu
Haa..dari 2 kategori ni, boleh dibahagikan kpd 3 jenis plak:

                           1) Group Passive
                           2) Group Active
                           3) Group Passive + Active
Yang ni beselah. Korg sendri bleh agak kot. Wakakakaka. Malas aq nak terang.

CHEERLEADER EFFECT ni tak terhad pada perempuan je, kdg2 bleh nmpk pada lelaki gak tp SAAAANGAT jarang la. Wakakakaka. Sb lelaki lebih flexible..hihihihi....

Ade jugak group2 camni yang terdiri dari both male and female. Konsep ni tak fixed dan flexible. Bleh berubah2 ikut peredaran waktu dan ketika. Wakakakakaka....contoh paling baik adalah spt dibawah:
Ai neber hat a drim kam truuu..wakakaka

Tu lah jenis2 nyer...wakakaka..tp satu yang aq bleh cakap pasal 2 kategori group ni....almost usually (byk btol aq gune pkataan nih....takde idea ke?) The Queen Bee types will wage war with the Democracy type. Wakakaka..memang tak leh dinafikan bgaikan Red Devils vs The Blues. Msti ade je bertegang urat nyer. wakakakaka.

Tapi almost usually (Lagi????) diorang pandai menyembunyikan persengketaan diorang. Especially kalo yg pompuan..wkakakaka....bak kate kawan baik aq.."Tu name nye professional yie...." dan slalu gak la aq sambung.."AKA hippopotamus" wakakakakaka.

Pergh..ni entry paling panjang neh...wakakaka...tujuan aq tulis sume ni bkn pe nk kongsi idea aq dgn korg je...takde niat pape pon...huhuhuhu...

Honestly I had nothing against these groups...in fact, I'm in love with one of them...wakakaka..which group? which type? Passive? Active?

That's for me to know..and for you not to know..wakakakaka...

Until the nxt rumblin'...ciao!!