Thursday, January 19, 2012

Setapak Ku di Negara Orang (part 2)

Fuh dah lame tak menulis nih...al maklum la....study week beb..kene la study. hahahahah. So anyway aq nak sambung citer pasal pengalaman aq di negara orang yakni Indonesia...hahahaha..the rumbling continues.

Day 2 


So hari kedua ni mulanya dengan perjalanan kitorang utk ke masjid...ni pagi raya nih...pertama kali aq beraya tanpa keluarga di sisi dan pertama kali jugak la di negara orang. Mase mule2 bangun tido tu ilang sedar jap..ingatkan dekat Malaysia lagi...hahaha...so bangun pagi tu bersiap la kami ke masjid....



Muke mengantuk Daud dan Hazwan..hehehe
And needless to say we all embarked to the Masjid..dan ape yg aq bleh kate kan la...keadaan yang sama spt di Malaysia..tp sangat berbeza...Yang samanya tentu la ibadatnya...cume yang berbeza tu buatkn aq rase tersentuh sket...sb pe? Di keliling masjid tu bleh agak ramai peminta2 sedekah yang duduk berdekatan dengan masjid tu yelah kn...aq tgk kesian tp..aq pon kering time tu..hehehehe..

kite pakai tabung..dorang pakai bakul je

Ni team UiTM okay...bukan peminta sedekah..jgn salah fahammmm!! :)

Lepas solat tu kitorang trus gerak pegi buat aktiviti korban dkt kampung area2 situ..Kampung Sungai Tarung ke ape tah namenye...tak hengat plak..hehehe...smpai2 je ktorang bersama student Malaysia dari Universiti Andalas pon mula packing barang2 dapur utk bagi sedekah kt mereka yang memerlukan. Sebelum pegi tu ketua student Malaysia kt sane ade pesan.."Kalau dorang tanye ke kutuk pasal Malaysia ke..korg senyum je..sb ni kawasan kampung..tak familiar sgt org2 die cmne.." time tu aq agak cuak gak la...kot2 mane tau smpai kene sembur "Malingsia" ke ape ke...

Tp sangkaan kitorang meleset. Kedatangan kitorang di sambut mesra...tak pernah lekang senyum dari muke dorang. 



Kitorang pon mula la aktiviti korban tu...ade la tolong2 sket...pegang lembu..tahan lembu jgn kasi bangun...hehehehe...tak caye? tgk gambar ni..heheheh...




nmpk? nmpk? kitorang sebagai sebahagian dari tenaga pembantu tuh..hahahaha. Gambar aq mane? dah tentu2 aq tukang amek gambar...mesti la takde. Hahahahaha...acara ni mula dari pagi sekitar pukul 10 pagi smpai la petang dalam lebih kurang pukul 5 petang gitu. Lepas makan sume ape bgai kitorang pon cabot la..huhuhuhu..penat dol...hahahahaha...kitorang smpai jadi fasilitator tak terlatih tau. Penat duk melayan anak2 dari negara Indo ni bercakap. Dah la kdg2 tu tak paham...ktorang pon ye kan aje la..hahahha...kesian Kak Safura kene layan ramai anak2 dr kg tu. Duk ajak menyanyi la ape la...hahahaha..training maternal instinct la katekan..hehehehe...jangan mara akak...hehehehe...

Nak tulis malas....aq bg gambar je la korg tgk ek...len kali aq sambong lagi..hehehehe...Day 3 plak. hehehehe..
eh? sape ni? hihihihihi



Zehan masterchef..hihihihi








Gambar kenangan bersama penduduk

Until the nxt rumblin'...ciao!

EAT FRESH! hehehehehe

1 comment:

AULIA IMAN said...

intresting n3. :) please visit my blog. tq